Spring til indhold

Pressemeddelelse

DSB og European Energy indgår aftale om opførelse af ny solcellepark

jul 01, 2024

DSB har indgået en stor aftale med European Energy, der er med til at sikre opførslen af en ny solcellepark i Østdanmark. Solcelleparken skal bidrage til produktionen af vedvarende energi i Danmark.

Solcelleparken er beliggende ved Rødby Havn i Lolland Kommune og arbejdet med at opføre solcelleparken kommer til at gå i gang efter sommerferien. Når solcelleparken står færdig, vil den have en årlig forventet produktion på 262 GWh svarende til elforbruget hos knap 65.000 husstande.

Aftalen betyder, at DSB vil aftage 80 GWh årligt, når solcelleparken står færdig i 2025. Det svarer til cirka 50 procent af DSB’s nuværende strømforbrug til S-tog.

Aske Wieth-Knudsen, bæredygtighedschef hos DSB udtaler:  

“Vi er meget glade for den nye aftale mellem DSB og European Energy. Vi ønsker aktivt at fremskynde den grønne omstilling i Danmark, da vi har et mål om at reducere klimapåvirkningen fra vores drift med 98 procent i 2030 i forhold til 2019. Med aftalen bidrager vi til en hurtigere omlægning til grøn strøm i Danmark og udbygger dermed togets position som en af de mest klimavenlige rejseformer,” siger Aske Wieth-Knudsen og fortsætter:

“Vi har som erklæret mål, at vi hele tiden skal klima- og miljøforbedre DSB samt bidrage til en reduktion af transportsektorens samlede miljø- og klimapåvirkning. Den nye aftale med European Energy er med til at understøtte dette mål og er et vigtigt skridt på rejsen mod at få dækket DSB’s energiforbrug med vedvarende energi.”

En af de største i Danmark

Solcelleparken bliver en af de største parker i Danmark.

Jens-Peter Zink, Deputy CEO hos European Energy udtaler:

”I takt med elektrificeringen af flere dele af samfundet får vi brug for mere grøn energikapacitet. Derfor er det utrolig vigtigt, at store aktører som DSB engagerer sig i den grønne omstilling og bidrager til at vedvarende energiprojekter som denne kan live realiseret,” siger Jens-Peter Zink og fortsætter:

”I hele Østdanmark er der en mangel på vedvarende energi, men vi ser heldigvis en række kommuner, herunder Lolland Kommune gå forrest med udbygningen.  Det sætter vi stor pris på som udvikler, særlig pga. af vores Power-to-X-planer i området.”

Den nye solcellepark bliver med et samlet areal på 253 hektar en af de største i Danmark, og har fået navnet Lidsø Solar Park. Området er udlejet af tre lodsejere i 30 år.

Kontakt

Ming Ou Lü

PR Manager

+45 3126 9376

miol@europeanenergy.com