Spring til indhold

Pressemeddelelse

European Energy underskriver aftale om Power-to-X under kongeligt eksportfremstød i Polen

jan 31, 2024

Hans Majestæt Kong Frederik X overværede underskrivelsen af en Power-to-X-aftale mellem European Energy og to polske kommuner under hans første udlandsbesøg som statsoverhoved for Danmark.

European Energy var helt i front under det kongelige eksportfremstød i Polen. Hovedfokus under besøget var på den grønne sektor, hvor Danmark har en række kompetencer, der er meget efterspurgte i Polen.

Særligt udbygningen af vedvarende energi og brugen af denne grønne energi til at producere grønne brændstoffer er noget, som Polen efterspørger. Derfor var der stor interesse, da European Energys administrerende direktør, Knud Erik Andersen, kunne sætte sin underskrift på en aftale med to polske kommuner om at starte forundersøgelserne til et såkaldt Power-to-X-anlæg i de to kommuner.

”Jeg værdsætter det store arbejde, som det officielle Danmark har lagt i dette eksportfremstød. En særlig tak til Hans Majestæt Kong Frederik for hans første udlandsrejse og store indsats for at fremme danske interesser i udlandet. Det er en stor opgave, men han har indtil videre klaret den med bravur,” siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør for European Energy.

“Danmark er et af de førende lande i verden, når det drejer sig om klimateknologi – et emne, som berører os alle og som jeg ved, Hans Majestæt Kong Frederik også kerer sig om. Vi kan fra dansk side noget særligt inden for dette område, så jeg er glad for, at vi her på eksportfremstødet har et stort fokus på dette.”

European Energy har som en af de første i verden udviklet et såkaldt e-metanolanlæg, der bruger vedvarende energi til at omdanne vand og kuldioxid til grønne brændstoffer. Metanolen er et grundelement i skibsfart og plastikproduktion, og hvis den produceres med vedvarende energi, er der ingen udledning af kuldioxid under produktionen. Derimod bliver der rent faktisk opsamlet kuldioxid i produktionsfasen.

Nu skal European Energy altså omsætte sine erfaringer fra Danmark, hvor virksomheden lige nu er i gang med udbygningen af verdens første storskala e-metanolanlæg i Aabenraa Kommune – og som kommer til at levere e-metanol til Maersk, Novo Nordisk og LEGO-koncernen – til projekter i Polen.

Kontakt

Ming Ou Lü

PR Manager

+45 3126 9376

miol@europeanenergy.com