Spring til indhold

Pressemeddelelse

European Energy vinder Power-to-X-udbud og påbegynder næste generation af e-fuel-produktion

okt 27, 2023

I det nationale Power-to-X-udbud i Danmark vandt European Energy med alle tre bud, som virksomheden indsendte.

European Energy styrker sin position som en førende udvikler af Power-to-X-projekter ved at vinde det danske Power-to-X-udbud med tre projekter.

Et af de vindende projekter vil være en af verdens største e-fuel-anlæg med en elektrolysekapacitet på mindst 150 MW. Dette anlæg vil blive placeret nær Padborg i Aabenraa kommune, tæt på European Energys e-metanolanlæg i Kassø, som i øjeblikket er under opførelse.

Med det vindende bud for et e-fuel-anlæg i Padborg begynder European Energy nu at udvikle et anlæg, der er tre gange større end det eksisterende anlæg i Kassø i samme kommune, hvilket baner vejen for større projekter, der kan imødekomme den hurtigt voksende efterspørgsel efter e-fuel.

Derudover vandt European Energy bud på to andre projekter. Den ene er en udbygning af virksomhedens grønne brintprojekt i Maade, tæt på Esbjerg, og den anden er en udvidelse af e-methanolanlægget i Kassø. Dette vil tilføje 9 MW og 10 MW kapacitet til projekterne, som så bliver på hhv. 12 MW og 60 MW.

European Energy har skabt en forsyningskæde ved brug af biogen CO2 og vedvarende energikilder for at danne en integreret e-fuel-forsyningskæde. Med dette udbud er European Energy klar til at opskalere deres ekspertise og konsolidere deres position på området.

– Det er en milepæl, som vi har nået ved at vinde udbuddet til vores næste generation Power-to-X-anlæg i Padborg. Det sætter Aabenraa kommune og Danmark på verdenskortet, som et sted, som et sted, der fremskynder produktionen af grønne brændstoffer og kemikalier, og understreger også vores engagement i energiomstillingen, hvor vedvarende energi og grønne molekyler går hånd i hånd, siger Emil Vikjær-Andresen, Executive Vice President og Head of Power-to-X hos European Energy.

– Beslutningen om at tilføje 280 MW ny elektrolysekapacitet indenfor fire år afspejler vores regerings ambitioner om at omstille fra fossile brændstoffer til bæredygtige alternativer i både transport og industri. Dette intensiverer behovet for en robust brintinfrastruktur og adgang til biogen CO2 for yderligere at støtte en verdensklasse Power-to-X-industri i Danmark.

European Energy planlægger allerede at indvie det første af sine storskala kommercielle e-metanolanlæg i 2024. Anlægget er i Kassø i Aabenraa kommune, og det vil producere mere end 32.000 ton årligt. Flere virksomheder, inklusiv Maersk, Novo Nordisk, LEGO-gruppen og Circle K, har allerede indgået partnerskab som aftagere af e-metanolen.

Kontakt

Ming Ou Lü

PR Manager

+45 3126 9376