Spring til indhold

Pressemeddelelse

Mitsui køber sig ind i Nordeuropas største solcelleanlæg og verdens største e-metanolanlæg

jul 06, 2023

European Energy udbygger sin position som en nøglespiller i den grønne omstilling ved at indgå partnerskab med Mitsui & Co, Ltd., som vil erhverve en minoritetsandel i European Energys solcellepark og e-metanolproduktionsanlæg Kassø, Aabenraa Kommune, Danmark – den største transaktion i European Energys historie.

Mitsui & Co, Ltd. (Mitsui), det japanske handels- og investeringsselskab, vil købe 49 procent af det 304 MW store solcelleanlæg i Kassø og det tilknyttede e-metanolanlæg fra European Energy.

Solcelleparken i Kassø er den største i Nordeuropa, og e-metanolanlægget vil, når det er i drift i 2024, være verdens største og producere op til 42.000 tons e-metanol om året.

Med dette skridt etablerer European Energy et partnerskab med en erfaren, global partner inden for vedvarende energi og metanolproduktion.

“Grøn brint, e-brændstoffer og kemikalier med lavt CO2-indhold er nøglen til at dekarbonisere sektorer, hvor det er svært at reducere udledningen, såsom skibsfart, plastproduktion og luftfart,” siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy.

“Ved at samarbejde med en central global aktør som Mitsui, der allerede har et betydeligt fodaftryk i metanolsektoren, drager vi fordel af deres omfattende erfaring. Underskrivelsen af denne aftale er et bevis på, at vores strategi virker, og vi ser frem til at gøre produktion af e-metanol i stor skala til en realitet.”

Kenichi Hori, President og Chief Executive Officer, Mitsui & Co, Ltd. siger: “Vi er meget glade for at samarbejde med European Energy om verdens største e-metanolanlæg, der ligger i Danmark. Mitsui vil udnytte sin ekspertise inden for kemikalier, vedvarende energi, shipping og andre industrier til at forbedre konkurrenceevnen for dette e-metanolanlæg. Mitsui vil udvikle sit strategiske partnerskab med European Energy gennem Kassø og målrette yderligere samarbejde i fremtidige forretninger mellem de to virksomheder”.

Anlæggets produktion af e-metanol vil være afgørende for at dekarbonisere den tunge transportsektor og erstatte metanol i plastproduktion med et alternativ med lavere CO2-indhold.

Som tidligere annonceret er A.P. Møller – Mærsk, LEGO Koncernen og Novo Nordisk allerede ombord som aftagere af e-metanol, og leveringen er planlagt til at begynde i 2024.

E-metanolanlægget vil få strøm fra den tilknyttede solcellepark og forbundet til det danske transmissionsnet, som vil hjælpe med at balancere det. Desuden vil overskudsvarmen fra brintproduktionen blive brugt til fjernvarme og levere varme til mere end 2.000 husstande i området.

De danske myndigheder og EU skal godkende transaktionen.

For yderligere information:

European Energy:

Ming Ou Lü, PR Manager

+45 31 26 93 76

Mitsui & Co, Ltd:

Afdeling for virksomhedskommunikation

Forespørgselsformular: https://form.mitsui.com/webapp/form/16694_csy_13/index.do

Om European Energy:

European Energy er en dansk udvikler af sol- og vindmølleparker og Power-to-X-løsninger. Virksomheden blev grundlagt i 2004 og har siden udviklet og bygget næsten 4 GW vedvarende energi og er i øjeblikket til stede i 28 forskellige lande. European Energy sigter mod at blive en vigtig global drivkraft i den grønne omstilling og har i øjeblikket en pipeline på mere end 60 GW vedvarende energiprojekter.

For mere information om European Energy, besøg: www.europeanenergy.com

Om Mitsui:

Mitsui & Co, Ltd. (8031: JP) er et globalt handels- og investeringsselskab med en diversificeret forretningsportefølje, der spænder over 63 lande i Asien, Europa, Nord-, Central- og Sydamerika, Mellemøsten, Afrika og Oceanien. Mitsui har omkring 5.500 ansatte og anvender talenter over hele kloden til at identificere, udvikle og vækste virksomheder i samarbejde med et globalt netværk af betroede partnere.

Mitsui har opbygget en stærk og mangfoldig kerneforretningsportefølje, der dækker mineral- og metalressourcer, energi, maskiner og infrastruktur samt kemiske industrier.  Ved at udnytte sine styrker har Mitsui yderligere diversificeret sig ud over sine kerneindtjeningssøjler for at skabe multifacetteret værdi på nye områder, herunder innovative energiløsninger, sundhedspleje og ernæring og gennem et strategisk fokus på asiatiske markeder med høj vækst.

Denne strategi sigter mod at skabe vækstmuligheder ved at spille ind i nogle af verdens vigtigste megatrends: bæredygtighed, sundhed & velvære, digitalisering og forbrugernes voksende magt.

Mitsui har en lang historie i Asien, hvor de har etableret en mangfoldig og strategisk portefølje af virksomheder og partnere, der giver dem en stærk differentieringsfordel, giver enestående adgang for alle globale partnere til verdens hurtigst voksende region og styrker deres internationale portefølje.

For mere information om Mitsui & Co’s forretninger, besøg www.mitsui.com.