Spring til indhold

Pressemeddelelse

European Energy finder Head of Asset Management fra Maersk Drilling

feb 20, 2023

Det bliver den 43-årige Jacob Gotfred Johansen, der sætter sig i chefstolen som Executive Vice President, Head of Asset Management i European Energy.

Jacob Gotfred Johansen kommer fra en stilling som Vice President, Head of Business Performance i Maersk Drilling. Her var han senest ansvarlig for at lede en omstilling af Maersk Drilling. Siden 2004 har Jacob Gotfred Johansen været ansat i Maersk-koncernen.

I European Energy kommer Jacob Gotfred Johansen til at skulle lede virksomhedens omfattende arbejde med driften af energiparker. European Energy har i dag over én GW af vedvarende energikapacitet i form af sol- og vindparker i drift og har derudover ansvaret for at drive en række andre vedvarende energiprojekter, som virksomheden ikke selv ejer.

– Jeg synes at European Energy er en af de mest interessante danske virksomheder i øjeblikket. I dag er European Energy engageret i mere end 24 lande med vedvarende energiprojekter. Jeg glæder mig til at blive en del af teamet og den store opgave i at internationalisere driften og den løbende vedligeholdelse af vores aktiver, siger Jacob Gotfred Johansen.

– Der er også et stigende behov for at kunne tilbyde drift inden for PtX-produktion, hvor European Energy er en af de ledende virksomheder i verden. Alt i alt, så glæder det mig at skulle arbejde i en virksomhed, hvor vi som et team fokuserer på at finde løsninger til de energiudfordringer, som vores samfund står over for.

Ved udgangen af 2022 stod European Energy for driften af mere end 2,1 GW vedvarende energi i Danmark, Tyskland, Litauen, Storbritannien, Bulgarien, Polen, Italien, Brasilien, Nederlandene, Sverige og Spanien.

Jacob Gotfred Johansen er oprindeligt civilingeniør fra DTU og har arbejdet med projekter, drift, HR og strategi i sin tid i Maersk koncernen. Fritiden bliver brugt på familien med to børn, fodbold, løb og klassiske biler.

Kontakt

Ming Ou Lü

PR Manager

+45 3126 9376

miol@europeanenergy.dk