Spring til indhold

Pressemeddelelse

European Energy sætter strøm til fynsk drivhus

dec 27, 2022

En solpark, der skal forsyne gartneriet Kronborg, er nu sat i gang af European Energy.

European Energy har tilsluttet solpark Kronborg til elnettet. Solparken, som er lavet med solpaneler, der kan dreje og dermed følge solens bane på himlen, skal forsyne gartneriet Kronborg. Gartneriet har et areal på 45.000 m2 og lejer blandt andet drivhuse ud til andre gartnere.

Vagn og Annette Jørgensen er ejerne af gartneriet Kronborg. De har siden 2018 arbejdet sammen med European Energy for at fremtidssikre energien til drivhusene på arealet. Således har de to parter sammen tidligere sat en varmepumpe i drift. Varmepumpen kan opvarme drivhusene og dermed fordrive fossiler til opvarmning. Konstruktionen af solparken begyndte i dette efterår – og de sidste solpaneler blev monteret for få uger siden.

– Vi er glade for at arbejde sammen med Vagn og Annette omkring solparken. Samtidig er det nogle fine fremtidsperspektiver, der er i samarbejdet omkring varmepumpen og solcellerne. Derudover indgår visioner om at opføre et nyt drivhus med solceller på taget, som kan drive varmepumpen. Om det kan lykkedes på de danske breddegrader, er en spændende mulighed, som vi ønsker at afprøve, siger Ian Wallentin, projektansvarlig i European Energy.

– Med de nuværende energipriser er gartnerier presset på deres driftsomkostninger. Derfor er det dejligt, at vi nu kan producere vores egen energi og måske bidrage til at vise en ny vej for dette erhverv. Produktionen fra solparken, som kan ses fra Bladstrupvej, vil producere mere end nok til at forsyne vores virksomhed med grøn strøm, og vil derudover bidrage med grøn strøm lokalt. Som gartner er det meget spændende at være en del af dette projekt og det føles godt at vide at produktionen af grøn strøm nu er i gang, siger Vagn Jørgensen.

European Energy kommer til at stå for driften af solparken.

Kontakt

Ming Ou Lü

PR Manager

miol@europeanenergy.dk

3126 9376