Spring til indhold

Pressemeddelelse

European Energy sætter strøm til Solar Park Kvosted

dec 19, 2022

En ny solpark i Viborg Kommune i Midtjylland er nu tilsluttet elnettet. European Energy har udviklet og bygget solparken, der kommer til at have en energikapacitet på 101 MW. Det svarer til, at solparken kan producere grøn strøm svarende til behovet hos 22.000 husstande.

European Energy har tilsluttet Solar Park Kvosted i Viborg Kommune i Midtjylland til elnettet. Solparken er opført på et område, der tidligere har været anvendt til indvinding af grus. Parken kommer til at have en energikapacitet på 101 MW. Det svarer til, at solparken kan forsyne 22.000 husstande med grøn energi.

Projektet har været under udvikling siden 2019, og de første solpaneler blev monteret i august 2022.

– Vi er rigtig glade for, at vi har tilsluttet Solar Park Kvosted til elnettet. Processen har været præget af en god dialog med både lodsejere, naboer og kommune hele vejen igennem, siger Kresten Vilsgaard, projektudvikler på Solar Park Kvosted i European Energy.

– Samtidig har vi kunnet trække på nogle af de mange styrker, som lokalsamfundet har, under udviklingen af solparken. Det er noget, som vi værdsætter rigtig meget i European Energy.

Grønt beplantningsbælte

Et bredt beplantningsbælte med i alt 54.000 planter er etableret rundt om solparken. Fuldt udvokset vil beplantningen være fire meter høj og vil dække indkigget til solparken fra de omkringliggende offentlige veje.

European Energy har med projektet bidraget med 3,2 mio. kr. til den grønne pulje, som Viborg kommune administrerer.

– Jeg er meget glad for, at dette projekt nu står klar til at producere grøn energi og dermed er med til, at Viborg Kommune kommer med på det grønne Danmarkskort. Placeringen er perfekt og er allerede næsten afskærmet af beplantning. Og så ser jeg frem til, at de nærmeste naboer til solcelleanlægget kan få glæde af midlerne fra den grønne pulje, siger Eva Pinnerup, formand for Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune.

European Energy vil inden udgangen af 2022 have installeret vedvarende energiprojekter i Danmark med en samlet energikapacitet på mere end 500 MW i løbet af året.

– Solar Park Kvosted er et mønstereksempel på, hvordan et godt samarbejde mellem lokalsamfund, kommuner og energiselskaber som vores, effektivt kan bidrage til den grønne omstilling til i Danmark. Vi har et betydeligt antal projekter i Danmark, som effektivt kunne realiseres gennem samme konstruktive samarbejde, som vi har haft om Solar Park Kvosted, siger Lars Houlind, landechef for Danmark i European Energy.

Kontakt

Ming Ou Lü

PR Manager

+45 3126 9376

miol@europeanenergy.com