Spring til indhold

Pressemeddelelse

Solide nøgletal fra European Energy i et turbulent energimarked

nov 30, 2022

I et kvartal, der har været præget af høje svingninger på energimarkedet, samt intense politiske drøftelser om, hvordan man kan dæmme op for svingningerne, har European Energy formået at sikre vækst i virksomheden.

European Energy er kommet ud af 3. kvartal med et EBITDA på DKK 142,8m og et resultat før skat på 72,9m. Dette er en stigning i forhold til 3. kvartal 2021, der havde et EBITDA på DKK 40,9m og et resultat før skat på DKK 71,4m.

I løbet af de første ni måneder af 2022 er European Energy kommet ud med et EBITDA på DKK 716,1m og et resultat før skat på DKK 587,3m. Ved udgangen af ​​tredje kvartal af 2022 havde European Energy 1,4 GW nye grønne energiprojekter under opførelse i ni lande. Disse tal cementerer European Energys position som en af ​​de førende globale udviklere af vedvarende energiprojekter.

– Resultaterne for de første tre kvartaler af 2022 indikerer, at vi er på vej til at fuldende endnu et solidt år for virksomheden, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy.

– Lige nu stræber vi efter at holde dette tempo og gør alt, hvad vi kan, for at udvikle, designe, konstruere og forbinde så mange vedvarende projekter som muligt inden årets udgang.

Global strategi

European Energy har de seneste år udvidet på tværs af forskellige markeder. I dag udvikler virksomheden projekter i 26 lande. De seneste måneder har virksomheden oplevet et gennembrud i udviklingsaktiviteter på flere markeder. European Energy har truffet investeringsbeslutninger for knap 120 MW i Tyskland, og i Italien har koncernen fået miljøgodkendelse for mere end 330 MW. Derudover har European Energy fået byggetilladelse til mere end 180 MW i Storbritannien.

De høje energipriser i hele Europa har medført en stor byrde for forbrugerne. European Energy støtter kraftigt initiativer, der vil reducere svingningerne på markedet og reducere priserne på el. En stabilisering af energipriserne vil også føre til en stabilisering af inflationen samt priser på finansiering og råvarer. Alt sammen noget, der er nødvendigt for at etablere mere vedvarende energikapacitet.

– Høje svingninger på energimarkedet er giftigt for både forbrugere, energiudviklere og finansieringsinstitutioner. På trods af pludselige ekstraordinære indtægter står vi over for højere omkostninger til finansiering samt råvarer, bl.a. på grund af de høje energipriser. Lavere svingninger på energipriserne er bedre, hvis vi skal have mere vedvarende energikapacitet, siger Knud Erik Andersen.

– Den eneste måde at skabe et mere stabilt energimarked på er at fortsætte en massiv udbygning af vedvarende energikapacitet, så udbuddet kan imødekomme efterspørgslen. I denne periode med økonomisk uro er det nødvendigt – hvis vi ønsker at fortsætte med en hurtig udrulning af vedvarende energi – at styrke og ikke svække incitamenterne for markedet for vedvarende energi til at udvide.

Udviklingspipelinen for European Energy i Q3 2022 er på 25 GW mod 19 GW i Q3 2021. Medarbejderstaben for virksomheden er vokset til 500 ansatte i Q3 2022 sammenlignet med 297 i Q3 2021. Selskabets guidance for 2022 er uændret på et EBITDA DKK 1.044 mio. og resultat før skat på DKK 744 mio.

Kontakt

Ming Ou Lü

PR Manager

miol@europeanenergy.com

+45 3126 9376