Spring til indhold

Pressemeddelelse

European Energy oplever europæisk fremgang i 1. kvartal 2022

maj 16, 2022

European Energy oplevede fremgang i både el- og projektsalg i Central- og Sydeuropa, hvilket gav et rekordkvartal i Q1 2022. EBITDA for selskabet nåede DKK 483,6 mio. og et resultat før skat DKK 468,7 mio.

De stærke tal stammer fra elsalg og frasalg af projekter primært i Central- og Sydeuropa. Elsalget nåede det højeste niveau nogensinde i 1. kvartal og bidrog med DKK 193,4 mio. i første kvartal af 2022. Det er en stigning på 144 % i forhold til Q1 i 2021 (DKK 81,4 mio.).

I alt solgte European Energy mere end 229 GWh vedvarende energi i 1. kvartal 2022. Det er en stigning på mere end 50 procent fra 151 GWh i 1. kvartal 2021.

Frasalgene af solcelleparker i Italien og Danmark har også bidraget positivt til det økonomiske resultat.

– Da European Energy blev grundlagt i 2004, var det med en ambition om at understøtte udviklingen af ​​en selvstændig europæisk energiforsyning. I dag ser vi et akut behov for at accelerere denne proces, og det er vi som virksomhed klar på, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy.

– Opbakningen til at omlægge vores energiforsyning har aldrig været større. Den tragiske krig i Ukraine har gjort behovet for gas- og oliealternativer endnu mere udtalt. Udover, at ressourcer som vind og sol er grønne og bæredygtige, ejer ingen vinden og solen. Disse ressourcer er tilgængelige for alle mennesker og lande. Dette gør den til den perfekte kilde som byggesten for fremtidens energisystem i Europa.

PTX-rejse

European Energy er forsat med at udvikle Power-to-X-forretningen gennem hele 1. Kvartal. Her er strategien fortsat at eje hvert trin i forsyningskæden og sikre den laveste pris på slutproduktet, som enten kan være grøn brint eller e-metanol.

Et godt eksempel herpå er den nylige ordre på en af verdens største elektrolysator til e-metanolproduktion, som European Energy afgav hos Siemens Energy. Her er det afgørende at kunne kontrollere hvert trin i forsyningskæden for at sikre en konkurrencedygtig pris på det endelige produkt.

I den anden ende af værdikæden har European Energy også styrket afsætningen af e-metanol eller e-brændstof. Som en af ​​Mærsks foretrukne partnere underskrev European Energy en hensigtserklæring om at levere op til 300.000 tons e-metanol om året med start i 2025/26.

– Vores udviklingspipeline og projekter under opførelse bekræfter den positive bane, som vores virksomhed oplever. Udviklingspipeline er på 21,6 GW på tværs af 24 nationer, og vores globale byggepipeline er på 1.031 MW ved udgangen af ​​1. kvartal 2022, siger Knud Erik Andersen.

Som et resultat af krigen i Ukraine og Kinas Covid-19-lockdown, er der en risiko for yderligere forsyningskædebegrænsninger, der kan resultere i forsinkelser i færdiggørelsen af ​​nogle af projekter. European Energy forventer, at dette vil blive opvejet af indtægter fra elsalg.

European Energy fastholder forventningerne til 2022 med EUR 135 mio. i EBITDA og EUR 100 mio. i resultat før skat.

Download Q1-rapporten her.

Kontakt:

Ming Ou Lü

PR Manager

+45 3126 9376

miol@europeanenergy.com