Spring til indhold

Pressemeddelelse

European Energy og Maersk styrker partnerskabet med ny aftale om levering af op til 300.000 tons e-metanol årligt fra 2025/26

mar 10, 2022

European Energy og A.P. Møller-Mærsk (Mærsk) har underskrevet en hensigtserklæring mellem om udvikling af e-metanolanlæg med en samlet produktionskapacitet på op til 300.000 tons årligt.

European Energy og Maersk har underskrevet en hensigtserklæring om udvikling af e-metanol-projekter. European Energy vil udvikle og opføre e-metanol-projekter i Nord- og Sydamerika med produktionsstart i 2025/26. Mærsk kommer til at være den eneste aftager af e-metanolen fra fabrikkerne.

E-metanolanlæggene kommer til at blive placeret i forbindelse med sol- og vindprojekter, der er udviklet og bygget af European Energy. Det understreger European Energys forretningsmodel, der kombinerer hele værdikæden fra produktion af vedvarende elektricitet til produktion af e-metanol.

– Vi er meget glade for at styrke vores partnerskab med Mærsk. Et partnerskab, der begyndte med leveringsaftalen af e-metanol fra vores kommende anlæg i Aabenraa Kommune. Med denne nye hensigtserklæring øger vi markant størrelsen af vores e-metanol-projekter og placerer dem i områder med noget af den kosteffektive vedvarende energi, der findes. Dette vil give endnu lavere omkostninger til e-metanol og fremskynde overgangen væk fra fossilbaseret skibsbrændstof, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør for European Energy.

”Vi har brug for at accelerere produktionen af grønne brændstoffer i tide for at sikre en klimaneutral fremtid. Grøn metanol er den eneste markedsparate, skalérbare og tilgængelige løsning for skibsfart i dag. Produktionen skal øges gennem samarbejde på tværs af økosystemer og verdensdele. Derfor markerer disse partnerskaber en vigtig milepæl i forhold til at få sat omstillingen til grøn energi i gang, siger Henriette Hallberg Thygesen, CEO for Fleet & Strategic Brands, A.P. Møller – Mærsk.

Med den første e-metanol-aftale med European Energy i Danmark sikrede Mærsk sig adgang til den nødvendige mængde e-metanol, der er nødvendig for at drive sit første feederfartøj i 2023.

Siden har Mærsk yderligere skubbet på den grønne metanol-dagsorden ved at bestille 12 store containerskibe med mulighed for at operere på grøn metanol. Disse fartøjer vil være i operation fra 2024 og er en del af Mærsks ambition om at blive klimaneutral på tværs af hele forretningen i 2040.

Kontakt

Ming Ou Lü

Pressechef

(+45) 31 19 50 28