Spring til indhold

Pressemeddelelse

Rekordår for European Energy

feb 28, 2022

European Energy oplevede stærk vækst og nåede nye rekorder i 2021. European Energy sætter endnu mere ambitiøse mål for 2022 som følge af den fortsatte vækst.

European Energy har udgivet sin årsrapport for 2021 med rekordtal på DKK 604 mio. i EBITDA og DKK 467 mio. i resultat før skat. Det er en stigning på henholdsvis 33 % og 66 % i forhold til 2020.

I 2022 forventer European Energy, at væksten vil fortsætte med et EBITDA på DKK én mia. og et resultat før skat på DKK 744 mio.

– Det har været et fantastisk år for European Energy med et højt aktivitetsniveau i alle vores forretningsområder, hvilket er meget positivt. Vores nøgletal har været de bedste nogensinde for virksomheden, og vi har budt velkommen til knap 150 nye kolleger. Med mere end 300 højt dygtige medarbejdere ser fremtiden meget lys ud for virksomheden, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy.

I løbet af 2021 startede European Energy opførelsen af mere end én GW grøn energikapacitet i projekter fordelt på 23 forskellige lokationer – op fra 14 året før – i Danmark, Litauen, Tyskland, Italien, Polen og Brasilien.

I 2022 sigter European Energy på at have 1,5 GW ny grøn energikapacitet under opførelse. Virksomheden er optimistisk om, at forsyningskæden og produktionskapacitetsproblemer vil forbedres i 2022.

Medarbejderstaben i European Energy er i 2021 blevet udvidet fra 203 til 343 ansatte. Den største vækst i medarbejdertilgang har fundet sted i Engineering, Procurement and Construction (EPC) afdelingen. Ansættelsen af nye medarbejdere er afgørende for udviklingen af nye projekter på endnu flere markeder.

I 2021 fortsatte European Energy bestræbelserne på at øge udviklingsaktiviteterne, herunder greenfield-udvikling, partnerskaber og erhvervelse af aktiver, der er klar til at blive bygget. Kernefokus har været på europæiske lavrisikomarkeder, og European Energy er aktiv inden for projektudvikling i 19 lande og har etableret 15 lokale kontorer i 12 lande, da bred geografisk rækkevidde og lokal tilstedeværelse er nøglen til at sikre nye projekter.

– I de senere år har vi udvidet vores virksomhedsaktiviteter til flere nye markeder, og vi kan i 2021 begynde at se gevinsten af denne ekspansion, siger Knud Erik Andersen, CEO for European Energy.

Ved udgangen af 2021 har European Energy lidt over 34,3 GW vedvarende energikapacitet i sin udviklingspipeline. Pipelinen placerer European Energy i toppen af europæiske landvind- og solenergiudviklere.

I 2021 ekspanderede European Energy ind i flere nye forretningsområder, herunder Power-to-X. I 2021 købte European Energy majoriteten af e-metanol-virksomheden REIntegrate. European Energy har til dato indgået flere aftaler om levering af e-metanol med start i 2023.

European Energy har i mange år primært været forbundet med udviklingen af vedvarende energiprojekter inden for vind og sol. Men i de senere år er salg af elektricitet blevet en mere central del af virksomhedens forretningsmodel og har derved konsolideret virksomhedens position som selvstændig elproducent.

– Vores position som udvikler af grøn energikapacitet har ikke ændret sig, men vi vil gerne levere flere grønne energiløsninger til vores kunder, og det betyder, at vi skal være en del af hele værdikæden, siger Knud Erik Andersen.

Kontakt

Ming Ou Lü

Pressechef

(+45) 31 19 50 28