Spring til indhold

Pressemeddelelse

European Energy sælger solpark for over 1,2 milliarder kroner i Italien

jan 14, 2022

European Energy har solgt den største solpark i Italien til Iren Energia. Salget af Troia Solar Park er det største salg af en enkelt solcellepark i European Energys historie. Den samlede salgssum er på mere end 1,2 milliarder kroner.

Mere end 275.000 solpanelmoduler kommer til at se et ejerskifte. Det sker efter, at European Energy og Iren Energia er nået til enighed om salget af Troia Solar Park i Italien.

Solparken, som er baseret i Apulien nær Foggia i Italien, er den største solcellepark, der nogensinde er bygget i Italien. Med en samlet kapacitet på 103 MW dækker parken 1.500.000 kvadratmeter, hvilket svarer til 200 fodboldbaner.

– Salget af Troia Solar Park – den største solpark, vi hidtil har bygget – cementerer den stærke præstation, som vores virksomhed har haft i Italien de seneste år, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør for European Energy.

– Vi ser med dette salg, at efterspørgslen er stor efter mere vedvarende energi. Vi kommer fremover stadigvæk til at være på forkant med grønne investeringer i både Italien og resten af verden for at fremskynde den grønne omstilling.

European Energy sælger også den nyligt nettilsluttede solpark på 18,5 MW i Palo til Iren Energia i samme aftale. Den samlede energikapacitet i de solgte parker bliver 121,5 MW. Den samlede mængde grønne energi, som de to parker producerer, er på cirka 180 GWh om året.

Handlen forventes at lukke i løbet af Q1-2022 og værdien af handlen vil være på DKK 1,24 mia. kroner. Salget vil bidrage positivt til European Energys finansielle position.

European Energy har en italiensk pipeline på næsten to GW energikapacitet og er klar til at investere yderligere DKK 5,95 mia. kroner i Italien de næste fire år til at udvikle og bygge andre projekter.

Udover salget af Troia og Palo har Iren Energia og European Energy også indgået en strategisk aftale om udviklingspipelinen for European Energy, svarende til i alt 437,5 MWp fordelt på fire steder i Lazio, Sicilien og Puglia, hvoraf 38,8 MWp allerede godkendt. Aftalen giver Iren Energia mulighed for i en eksklusiv periode og på forskellige udviklingsstadier at investere i pipelinen ved at udøve visse rettigheder.

Kontakt

Ming Ou Lü

Pressechef

(+45) 31 26 93 76